» Praktische informatie » Agenda

Protestantse Kerk Grave
Tijdstip:
 19.30 uur

In deze bijeenkomsten gaan we in op de Joodse achtergronden van de Bergrede. Behalve dat we met elkaar praten over de maatschappelijke consequenties van de woorden van Jezus zullen we dieper ingaan op de maatschappelijke context waarbinnen Jezus zijn woorden sprak. We doen dat aan de hand van het prachtige boek van dr. Marcus van Loopik: 'Balk en Splinter'. Dit boek laat zien hoezeer de leer van Jezus geworteld is in de lessen van de Bijbelse profeten en in de rabbijnse verhalende en normerende traditie. Het boek hoeft niet te worden aangeschaft. Relevante op- en aanmerkingen zullen waar dit nodig is uit het boek naar voren worden gebracht en bediscussieerd.