PKN
  » Gemeente 
De wonderlijke kerst van vadertje Panov

Door de tranen heen meende Vadertje Panov dat hij een groep mensen door de winkel zag lopen.
De wonderlijke kerst van vadertje Panov
Vadertje Panov krijgt in een droom de belofte dat dit jaar Jezus bij hem kerstfeest komt vieren. Vadertje Panov kijkt naar hem uit. Op de kerstdag komen er allerlei mensen door de straat. Vadertje Panov haalt behoeftige mensen binnen en biedt hen een warm welkom. Maar Jezus komt niet. Teleurgesteld valt vadertje Panov in slaap en droomt weer:  

Zo opeens leek het of er iemand in de kamer was. Door de tranen heen meende vadertje Panov dat hij een groep mensen door de winkel zag lopen. De straatveger was er, en de vrouw met haar kindje - alle mensen, die hij die dag gezien en gesproken had.

Terwijl ze hem voorbij liepen, fluisterden ze stuk voor stuk:
'Heb je me niet gezien? Heb je me niet gezien, vadertje Panov?'
'Wie ben je?' riep de oude schoenmaker, terwijl hij moeizaam uit zijn stoel overeind krabbelde, 'wie ben je? Zeg het me.'

En toen hoorde hij dezelfde stem als van de vorige nacht, maar waar de stem vandaan kwam, kon vadertje Panov niet ontdekken. De stem zei: 'lk had honger en jij gaf me te eten, ik had dorst en jij gaf me te drinken, ik was koud en jij liet me binnen. Wat jij vandaag hebt gegeven aan hulp en steun, dat heb je aan mij gegeven!'

Daarna werd alles stil. 
terug
 
 
 
 

  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.