PKN
  » Gemeente 
Een groet ter bemoediging in bijzondere tijden (7)

Een groet ter bemoediging in bijzondere tijden (7)

Eerlijk gezegd beleef ik het vieren van vrijheid en vrede geen enkel jaar uitbundig. Van huis uit heb ik vooral meegekregen erover na te denken. Immers: wat is ons daarmee - als godsgeschenk - in handen gegeven? Hoe kunnen we daarmee het beste omgaan en elkaar dienen, in Gods naam? Nu en straks in het nieuwe normaal, de anderhalve-meter- samenleving? Dietrich Bonhoeffer zei ooit: vrede is het tegendeel van zekerheid. Dat kunnen we herkennen, met onze ervaring van corona-onzekerheid. Als gevangene schreef hij: 

Door goede machten wonderbaar geborgen, verwachten wij getroost wat komen mag. God deelt met ons de avond en de morgen, en vast en zeker elke nieuwe dag! 

Dat kan hoop geven, daaruit leven wij als mensen die pas Pasen hebben gevierd. In vredestijd anno 2020.


Ook in de meimaand blijven we doorgaans thuis. Gelukkig zijn er alternatieve manieren om contact met elkaar te houden. Belangrijk vooral nu het langer duurt: een kaartje, een telefoongesprek, een bloemengroet. Zo kunnen we elkaar bemoedigen. Zorg goed voor elkaar en daarmee voor u zelf!
 
terug
 
 
 
 

Hemelvaart - SAGE-dienst - Uden/Veghel
datum en tijdstip 26-05-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 29-05-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst - Eerste Pinksterdag - Kindernevendienst - Koffie drinken
datum en tijdstip 05-06-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst - Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 12-06-2022 om 10:00 uur
meer details

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.