Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (11) Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (11)
Heerlen/Nijmegen, 27 mei 2020

Wachten ...op de Geest

´Geduld is een schone zaak´ zo luidt het spreekwoord. Maar ik zal niet de enige zijn die weet hoe geduld op de proef kan worden gesteld. Dat geldt zeker voor deze coronatijd: geduld hebben en dus wachten op versoepeling van maatregelen en ruimte om elkaar - veilig - weer nader te kunnen komen.

Deze dagen tussen Hemelvaart en Pinksteren bepalen ons daarnaast bij een bijzondere periode van wachten, zeg maar een tussentijd. Niet zozeer áfwachten, maar wachten op. Er is een doel; we kunnen ons voorbereiden op wat komt: de Geest. En dat betekent feest! Voor mij is het best een uitdaging om dit jaar het feestelijke vorm en inhoud te geven.

De beschrijving van hoe het in Jeruzalem toegaat in het Pinksterevangelie verschilt immers nogal van onze situatie! Of is dat toch vooral buitenkant? En kunnen we juist nu dichter bij de ´binnenkant´ komen? Niet voor niets heeft de Geest diverse namen. Onder andere: Trooster aller tijden (lied 672).

Dat komt nu wel binnen toch? Dat wens ik u (en mezelf) dus van harte toe: dat het die Geest van God zal zijn, die ons troost en daarmee bemoedigt om in de gegeven omstandigheden geduld op te brengen. Zodat we kunnen wachten op wat ons goed zal doen, ook al is het op anderhalve meter afstand. De kerkdienst in Oss op 31 mei kan Pinksteren dichtbij brengen. Zoals elke week mee te beleven via:  https://kerkdienstgemist.nl/stations/860-Protestantse-gemeente-te-Oss

Grave
datum en tijdstip 04-10-2020 om 10:00 uur