PKN
  » Gemeente 
Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (13)

Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (13)
Heerlen/Nijmegen, 10 juni 2020      

In stilte werkt de Geest van God


Tijdens mijn werkdagen voor de landelijke kerk overleg ik regelmatig met collega´s via het beeldscherm. Op diverse manieren komt steeds deze bijzondere tijd ter sprake. Hoewel we thuis best aardig kunnen doorwerken, missen we het directe contact met elkaar, de ontmoetingen rond één tafel en de spontane invallen bij de koffieautomaat. We delen ook onze zorgen: wat betekent dit voor gemeenten, hoe gaat het met mensen die al maanden niemand een hand hebben gegeven of liefdevol zijn aangeraakt? Hoe lastig kan het zijn om - eindelijk - weer in de kerkdienst te zijn, maar niet te mogen meezingen? We hebben hiervoor gebeden geschreven, die binnenkort op de website te vinden zullen zijn. En we wisselen suggesties uit om in kleine gemeentekring de gesprekken (met of zonder koffie) weer op gang te brengen. 

Hoe zal de kerk er ´na corona´ (als dat al bestaat) uitzien? Komend seizoen staat in het teken van het goede leven. Dit landelijke thema biedt  nu wel extra uitdaging. Want wat maakt het leven ondanks alles goed?

Onlangs vierden we Pinksteren, anders dan voorheen, maar toch. De Geest van God, die in stilte werkt, kan ons helpen het goede te vinden. Evenals stemmen uit de traditie van de kerk. Onder andere via het Liedboek, bedoeld voor zingen en bidden in huis en kerk, komen geloofsgenoten op ons pad. Zo´n getuige van de Geest is kerkvader Augustinus. Van hem is het gebed, geplaatst onder lied 681: 

Fluister het mij in, heilige Geest: ik zal het goede denken.
Spoor me aan, heilige Geest: ik zal het goede doen…       


Het ga u goed!

 
terug
 
 
 
 

Hemelvaart - SAGE-dienst - Uden/Veghel
datum en tijdstip 26-05-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst
datum en tijdstip 29-05-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst - Eerste Pinksterdag - Kindernevendienst - Koffie drinken
datum en tijdstip 05-06-2022 om 10:00 uur
meer details

Kerkdienst - Heilig Avondmaal
datum en tijdstip 12-06-2022 om 10:00 uur
meer details

 
  Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.