Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (14) Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (14)
Nijmegen/Heerlen, 17 juni 2020

Leven in de kracht van de Geest

In deze onzekere tijden - hoe lang nog? - mag de hoop niet ontbreken. Hoop staat centraal in vele Bijbelse verhalen. Ezechiël 37 wordt wel het Hooglied van de hoop genoemd.

Overigens in het Hebreeuws heeft het woord hopen ook de betekenis van “vlechten”, zodat hoop eigenlijk een draad is of beter gezegd, een koord, een touw. Dat koord is verbonden met de Eeuwige, met God. Het breekt niet, maar geeft hoop en houvast in het leven, ook in moeilijke tijden. Dat is met recht Bijbelse hoop te noemen. Ik hoop dat wij dit in deze tijden allemaal mogen ervaren.