Groet ter bemoediging in bijzondere tijden (15)

Heerlen/Nijmegen, 24 juni 2020

Van U is de toekomst, kome wat komt

De zomerweken worden in de kerk soms de ´feestloze´ tijd genoemd. Is dat wel zo? We kunnen ook zeggen: we leven na Pinksteren en dus zijn we ´ in de ban van de Geest´. En hebben we de hele zomer om bezig te zijn met de goede vruchten, die groeien aan de Geest: liefde, vreugde, vrede, geduld, goedertierenheid en geloof, zoals ze in lied 841 door Willem Barnard bijeen worden gedicht.

Dit jaar is er nog iets anders aan de hand. Want in de zomer gaan de kerkdeuren op zondag weer open. Dat is feest! Zeker zullen creatieve alternatieven worden gevonden voor samenzang zoals orgelverzen, afgewisseld met gesproken liedteksten, mee-neuriën, solozang, een onbekend lied via CD laten horen, instrumentale intermezzo´s. Zo klinkt het nog wat voorzichtig, ingetogen en misschien is dat wel goed. Het kan de intensiteit ten goede komen. En dan te bedenken, dat we op 5 juli vanuit de vastentijd een grote liturgische stap maken naar Pasen en via Hemelvaart en Pinksteren naar de zomer.

In Cuijk bijvoorbeeld zal de nieuwe Paaskaars voor de 1e keer branden: mooi en feestelijk zal dat zijn. Teken van licht en leven - en toekomst: van U is de toekomst, kome wat komt! Dat vertrouwen past bij het einde van deze reeks rondzendbrieven. En ook bij mijn afscheid van u als interim-predikant.  (SB)

Grave
datum en tijdstip 19-07-2020 om 10:00 uur