Kerkbalans 2016

Mijn kerk verbindt mensen met elkaar.
Kerkbalans 2016

Eenzaamheid is een probleem in de samenleving van nu. Vooral onder ouderen is de eenzaamheid groot. Meer dan 1 miljoen mensen ouder dan 55 jaar in ons land voelt zich eenzaam. En iedereen voelt zich weleens eenzaam of verlaten. Het is een gevoel van leegte, verdriet en soms van angst. Je voelt je niet verbonden met de wereld en met andere mensen om je heen. Het is iets wat je alleen zelf kunt voelen.

De kern van onze kerk is het pastoraat. Veel mensen zijn betrokken bij het bezoekwerk en zien naar elkaar om. Hierdoor ontstaat een netwerk van mensen die met elkaar verbonden zijn. Dit netwerk voorkomt dat mensen eenzaam worden en kan een lichtpunt zijn voor iemand die eenzaam is. En het is niet exclusief. Er kunnen altijd mensen bij. Ook mensen die niet tot een kerk behoren.

We zijn dankbaar dat we deel uitmaken van een gemeenschap die mensen met elkaar verbindt en waar mensen met elkaar delen. Om die te faciliteren zijn we afhankelijk van financiële bijdragen. Daarom is er de jaarlijkse actie Kerkbalans. In 2015 gaf onze Protestantse Gemeente Cuijk € 33.905 aan de actie Kerkbalans. Hartelijk dank daarvoor!

De opbrengst in 2015 is aan meer besteed dan alleen de instandhouding van onze erediensten. Veel geld wordt besteed aan het bezoekwerk. We willen voorkomen dat mensen verdriet en vreugde in eenzaamheid beleven. We willen met elkaar verbonden blijven.

Voor 2016 hebben we € 36.000 nodig. Wilt u ons (weer) helpen? We zijn blij met elke bijdrage. Dat spreekt voor zich. We willen graag ons werk in de gemeente voortzetten. Mogen wij u op u rekenen?