Op weg naar het Paasfeest Op weg naar het Paasfeest

Twee avondgangers naar huis, of zijn het er drie? “We hebben geen hoop op bevrijding meer, al drie dagen is Hij dood. Vrouwen zeggen dat ze een verschijning hebben gezien bij zijn graf...., maar moet je dat nu geloven? We zijn gaan kijken. Het graf was leeg. Maar Hem zagen we niet.”

Ze naderden het dorp. “Blijf bij ons, want het is avond en de nacht gaat komen.... “ smeken zij. Wanneer zij het avondmaal houden neemt de vreemdeling een brood, spreekt de zegen uit, breekt het en deelt het met zijn begeleiders, die Hem genodigd hadden. Dan herkennen zij Hem bij het breken van het brood.

Afsluitend een strofe van een lied van Paul Gerhardt uit: “Beveel gerust uw wegen.”

“Schep moed! Zeg aan uw smarten en zorgen goeden nacht!
Laat varen wat uw harte in onrust heeft gebracht!
Gij wilt toch niet regeren als één die alles weet?
God blijft als Heer der Heren,
met ’t hoogst gezag bekleed.”