Taizé-viering in Martinuskerk Cuijk op 27 november

Tijdens de viering worden er liederen uit Taizé gezongen onder pianobegeleiding, afgewisseld met gebed, korte lezingen uit de Bijbel en een meditatief moment van stilte. De aanwezigen zitten in een, door veel kaarsjes verlichte, speciaal gecreëerde  intieme ruimte vóór in de Martinuskerk. Zitplaatsen zijn aanwezig.

Taizé is een internationale geloofsgemeenschap die is ontstaan in het gelijknamige plaatsje in Frankrijk. Mensen van over de hele wereld komen hier naartoe om na te denken over levensvragen of om hun geloof te beleven. Het zingen is er één van de meest essentiële elementen van gebed. De korte liederen, die steeds opnieuw worden herhaald, geven het geheel een meditatief karakter.