Taizéviering in Martinuskerk op 13 maart 2020

Kruiswegstatie
Taizéviering in Martinuskerk op 13 maart 2020

Het Carnaval is voorbij en de Veertigdagentijd is begonnen. In deze periode leven Christenen toe naar het Paasfeest: de opstanding van Jezus uit de dood. De Veertigdagentijd wordt ook wel Vastentijd genoemd. Mensen vullen tegenwoordig het vasten op allerlei manieren in: niet snoepen, geen alcohol drinken, of 40 dagen geen social media gebruiken.  Ze gaan wat bewuster leven en gebruiken deze tijd om te bezinnen op hun (geloofs)leven.

Door met elkaar meditatief te zingen, te lezen, te luisteren,  te bidden en stil zijn. De liederen van Taizé zijn kort, eenvoudig en meerstemmig en gemakkelijk mee te zingen. Sommige Taizéliederen zijn heel bekend, zoals bijvoorbeeld Ubi caritas of Als alles duister is. De zang wordt op piano begeleid door kerkmusicus Marcel Siebers uit Cuijk.