Taizéviering in het teken van advent te Cuijk

Viering in een intieme ruimte
Taizéviering in het teken van advent te Cuijk

Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in het zuiden van Frankrijk, waar jaarlijks duizenden mensen, vooral jongeren, uit heel Europa komen voor een periode van ontmoeting en bezinning. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. Voor meer informatie: http://www.taize.fr/nl.

De liederen van Taizé zijn kort en eenvoudig  en gemakkelijk meerstemmig te zingen. Sommige Taizéliederen zijn heel bekend geworden, zoals bijvoorbeeld Ubi caritas, of Als alles duister is.