Taizéviering tijdens 40-dagentijd in Cuijk

Taizéviering in de Protestantse Kerk te Cuijk
Taizéviering tijdens 40-dagentijd in Cuijk

Taizé is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in het zuiden van Frankrijk, waar jaarlijks duizenden mensen, vooral jongeren, uit heel Europa komen voor een periode van ontmoeting en bezinning.

Drie maal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. De gemeenschap heeft een website.

De liederen van Taizé zijn kort en eenvoudig  en gemakkelijk meerstemmig te zingen. Sommige Taizéliederen zijn heel bekend geworden, zoals bijvoorbeeld Ubi caritas, of Als alles duister is.

Bij de Taizéviering in Cuijk zitten de aanwezigen in een, door veel kaarsjes verlichte, speciaal gecreëerde  intieme ruimte vóór in de Martinuskerk. Zitplaatsen zijn voldoende aanwezig. De totale viering duurt ongeveer 45 minuten.

Na afloop van de viering is er gelegenheid om samen een kop koffie of thee te drinken en even gezellig na te praten. Ook is er gelegenheid een kijkje te nemen bij de speciale boekentafel.